Ska du bygga nytt? Kanske bara bygga ut eller renovera? Att anlita ett byggföretag är många gånger ett måste. Men det finns saker att tänka över innan du bestämmer dig för vilka du ska anlita. Alla byggföretag är inte definitivt inte lika bra, hur professionella de än säger sig vara.
Här kommer lite tips att fundera över innan du anlitar ett byggföretag. Det är viktigt att detta blir rätt, så slarva inte med det. Oavsett om du ska bygga nytt hus eller bara ska byta ut en altandörr är dessa delar viktigt att vara noga med.

• Har du krav och ett reslutat du anser dig vara godkänt? Skriv ned det innan och visa det för byggföretaget. Har de något att invända får ni diskutera det. Hur du ska skriva är egentligen mycket enkelt. Skriv ned en enkel beskrivning om hur du vill att resultatet ska se ut. Saker att ta med är exempelvis exakt vilka delar du vill att byggföretaget ska ta hand om, om det är något du själv tänkt göra, och om du eller byggföretaget ska ha hand om materialinköpet.

• Du ska begära att få ett prisförslag, annars kan priset springa iväg med tiden. Efter att du fått ditt prisförslag från byggföretaget bör du jämföra det med andra byggföretag. Detta kan variera mycket, så ta in detta och kolla runt mycket. Men kom ihåg att det inte är priset som borde avgöra ensamt. Verkar ett byggföretag mer seriöst och mer professionellt än ett annat, men är lite dyrare, så kanske det är värt att satsa på dem ändå.

• Skriv ett avtal med byggföretaget du valt att anlita. Skriv ned vilket pris ni kommit överrens om, när arbetet ska utföras, om det finns detaljer om hur arbetet ska utföras, vad som ska utföras och vad som inte ska utföras, vem som ska stå för materialinköp och om det finns kompensation för olika saker, exempelvis om arbetet försenats. Glöm inte att skriva ned byggföretagets namn samt organisationsnummer på avtalet. Med avtal blir allting tryggare.
Letar du byggföretag är HSB Göta Byggab ett byggföretag du bör se över. Med lång erfarenhet och stor kompetens arbetar de med både stora och små projekt. Lycka till med ditt byggprojekt!