Det här med att köpa spabad, jacuzzis och andra badkar är ett riktigt otyg. Det är inte bara svårt att veta vad man ska tänka på, det är också svårt att motstå frestelsen att köpa det billigaste alternativet eller den produkten som är på rabatt just för stunden.

Så vad ska man egentligen tänka på, eller snarare, hur ska man tänka. Det är nästan en lika svår fråga som meningen med livet. Men vi ska se om vi kan få någon klarhet i spabadsdjungeln.

Nyckeln till ett bra köp är planering, kunskap och lusläsning av marknaden. Börja med att ta reda på tillverkare samt återförsäljare och jämför dem mot varandra. Vad säger kunderna, hur är det ena jämfört med det andra i pris och vad skiljer dem åt. Läs på om precis allt. Ju mer kött på benen du har, desto större är chansen att du köper det optimala spabadet för just dig.

Om vi tittar lite på vad du som köpare ska titta lite extra på, så har vi några saker du ska lägga extra stor vikt vid. Vilken pump sitter i spabadet, är den prisvärd och har bra kvalitet? Vad säger tidigare köpare och hur är priskurvan det senaste året? En annan viktig del är reningsverket. Precis lika lite som du vill köpa ett spabad med medioker pump så vill du inte spara på krutet när det kommer till reningsverket. Vi kan inte belysa tillräckligt hur viktigt det är med ett fungerande och högklassigt reningsverk.

Utöver pump och reningsverk så är det viktigt att kolla munstycken, sedan kan du egentligen gå in på djupet hur mycket du vill. Spara inte på krutet, det rör sig om mycket pengar och du vill inte begå slarviga misstag.

Till sist vill vi rekommendera dig att faktiskt ta tag i dina planer och köpa ett spabad. Följer du våra rekommendationer så kommer du inte bli besviken. Lycka till i ditt letande!