Ett av de allra vanligaste sätten att få ett varmare hem här i Sverige är att använda en värmepump. Det finns oerhört olika modeller och sorter för dig som husägare att välja och helt beroende på hur du bor, var du har ditt hus, hur varmt eller kallt det är utanför husets väggar under det kalla halvåret  och många fler aspekter så varierar det vilka värmepumpar som passar dig allra bäst. En grej är dock alltid helt säker, du får precis det som du betalar för.

Det är inte länge sedan som en trend eller fluga att köpa billigast möjliga värmepump drog genom vårt land. Totalt odugliga värmepumpar visade det sig så småningom , speciellt här hos oss i Sverige på grund av att de inte fixade vårt kalla klimat. Värmepumpar gick sönder  i hus efter hus när vintern dök upp s. Folk började frysa och på vintern blev det förskräckligt kallt. Kanske lite överdrivet beskrivet, men det var definitivt fruktansvärt dåliga värmepumpar. Men så kan det gå när man investerar i  värmepumpar anpassade för södra Europa.

Önskar du ha en fin och fungerande värmepump finns det några enkla regler och normer som du kan leva efter för att vara på det säkra på att du inte får  en av de dåliga värmepumpar som beskrevs ovan. Primärt är det klokast att köpa en värmepump av något av de större, etablerade och från de mer välkända tillverkarna. Där finns ofta de bästa värmepumparna av en anledning, de vet vad de gör. Även om de kan vara aningen kostsammare för plånboken så finns reservdelar att hitta på ett smidigare sätt och om olyckan skulle vara framme och något skulle hända så finns tekniker som kan värmepumparna alltid nära till hands för dig som kund.  Om du inte är övertygad så är ett annat tips att höra runt lite med goda vänner om de har några råd på andra installatörer med bra värmepumpar. Detta är givetvis en mer riskabel och farlig väg att välja, men det kan självklart bli billigare och med lite tur kan du få en lika bra värmepump.

Kolla runt lite på nätet hur de etablerade aktörerna  sätter sina priser. På det sättet kan du hitta snabbt det billigaste alternativet. Kostnaden bör inte stiga över någonstans runt 30 000 svenska kronor. Men kom ihåg! Bor du inte i en speciellt stor bostad  är det kanske mer prisvärt med något annat typ av uppvärmningalternativ. Men med större hus är värmepumpar det bästa valet.